top of page

Kristbjørg Højgaard Bach

Malerier primært i akryl

portræt1.jpg

Min kunst

Min kunstneriske udfoldelse er billedkunst, og jeg arbejder primært i akryl på lærred. 

 

Mine billeder er ofte fra mine oplevelser fra Færøerne, hvor jeg har mine rødder. Stilen er nok lidt naivistisk med et tvist af mystik.

De sidste par år har jeg også arbejdet med "nye danske ord" fra Dansk Sprognævn, hvor eksisterende ord bliver tilført en ny betydninger eller helt nye ord, der bliver tilført ordbogen.

 

Udgangspunktet for malerierne er altid et bestemt ord - det kan være årets ord, en tilført betydning til et eksisterende ord eller bare et helt nyt ord. Herudfra forsøger jeg så at illustrere noget om ordet, gerne med en tvist af humor, historie eller faktuelle samfundsmæssige emner. 

120 x 90 cm - Titel Fuldkommen. Har fået ny ejer

søren1.jpg

Historik

Jeg har altid elsket at tegne og male. Men i gennem en årrække har det været uddannelse, karriere, ægteskab og børn, der har fyldt en stor del af min tid, og malearbejdet har derfor været meget begrænset.

Da jeg for nogle år siden tog et kursus i at "finde min passion" sammen med en god kollega, besluttede jeg mig for at bruge tid på at dyrke min passion, nemlig at male og tegne. Dette resulterede i, at jeg samme år påbegyndte læreruddannelsen ved siden af mit arbejde, hvor jeg valgte billedkunst som linjefag.

I dag er malearbejdet min bedste hobby. Jeg elsker at gå i gang med et lærred og at opleve processen fra idé til det færdige resultat. Jeg håber på, at jeg kan komme til at bruge endnu mere tid på min bedste hobby.

Jeg  havde min "ilddåb" ved at deltage i en censureret  amatørudstilling ved Fjends kunstforening sammen med 125 andre kunstnere marts 2018. En dejligt varmende og inspirerende oplevelse, der har give mig mod på at gøre dette igen og igen. Jeg glæder mig til at kunne vise endnu mere frem.

Jeg maler også malerier på bestilling inden for min genre og malestil. 

Kontakt mig for yderligere information.

Perle, symboliserer bl.a. skønhed, rigdom, renhed, uskyld, fuldkommenhed, hemmelig, esoterisk viden, kvindelighed, frugtbarhed, fødsel og genfødsel. Perler forbindes med vandet og med Månen, kan opfattes som frugten af mødet mellem det himmelske lys og vandet på Jorden, en forening af ild og vand, idet lynet gik gennem muslingeskallerne. 

bottom of page